Nyhetsarkiv

 • Svært lærerik kurslørdag for alle Mobarns ansatte vel overstått

  Over 200 gode Mobarnkollegaer var lørdag 19.10. samlet på Scandic Seilet i Molde for en hel dag med faglig input. Foredragsholder var Jan Spurkeland, nestor innen relasjonsteorier. I løpet av kurset fikk vi et dypere innblikk i temaet relasjonell atferd og relasjonell pedagogikk, både i møte med barn, kollegaer og foreldre.

  Flotte tilbakemeldinger, svært lærerikt og en fin dag sammen med gode kollegaer. Nå starter planlegging av neste års kurshelg.

 • Mobarn Røsandåsen barnehage 10 år!

  Mobarn Røsandåsen barnehage fyller 10 år i år, og de kickstartet jubileumsåret med åpning av trafikkbarnehagen 5. september. Da var det trafikklyskake, veiskilt, trafikklys, bensinstasjon og vaskehall mm. Venny og Naffen kom også på besøk, og ordføreren i Averøy kom med flott gratulasjonshilsen.
  Her en en liten sneak peak av de splitter nye sykkelveiene de har fått i sommer:

 • Mobarn stolt sponsor av årets Rabalderfestival!

  Mobarn er i år stolt sponsor av Rabalderfestivalen, som går av stabelen 29.-30. juni i Reknesparken i Molde. I samarbeid med festivalen presenterer vi bygging av en tømmerhytte inne på festivalområdet, som store og små kan bygge og bryne seg på. En av våre barnehager vil være så heldig å få glede av denne hytten i etterkant. Venny kommer også!

 • Mobarnmesterskapet 2019 vel overstått

  Mobarn Panorama barnehage var vertskap for årets Mobarnmesterskap, der alle førskolebarna i Mobarns barnehager er samlet!

 • Overrekkelse av Miljøfyrtårnsertifikat på Mobarn Lyngen Barnehage

  Hurra for Mobarn Lyngen barnehage som fredag 5. april fikk overrakt beviset på at de nå er Miljøfyrtårn! Mobarn er svært stolte over at alle våre 12 barnehager nå er Miljørfyrtårn-sertifisert.

 • Velkommen til Generalforsamling i Mobarn, 7. mai!

 • Flott omtale av Mobarn Øverland barnehages karnevalsprosjekt

  På Mobarn Øverland barnehage videreføres også i år tradisjonen med tema-karneval og egenproduserte kostymer. Årets tema er eventyr.

 • Ny ansatt i Mobarns administrasjon

  1. januar 2019 startet Laila Dahle som ny rådgiver i Mobarns administrasjon.

 • Møt oss på Romjulstreffet 27. desember i Molde Rådhus!

  Kom og møt oss i Mobarn på Romjulstreffet i Molde Rådhus 27. desember fra kl. 14-16! Vi har flere ledige pedagogstillinger og vil gjerne snakke med akkurat deg! Vi svarer også på spørsmål vedr. barnehageplasser.

 • Mobarn Dalelia årets Stikk-Ut barnehage i Mobarn for 2. året på rad!

  For 2. året på rad ble Mobarn Dalelia barnehage årets Stikk-Ut-vinner i Mobarn. Den turglade gjengen kunne i år skilte med hele 88,43 turer i snitt pr. registrerte ansatt. Som heder og ære fikk de utdelt en flott innrammet diplom av barnehagesjef i Mobarn, Marie Løkvik. Mobarn Øverland barnehage tok 2. plassen, foran Mobarn Panorama som kom på 3. plass. Vi gratulerer alle ansatte i samtlige barnehager med flott innsats!

 • Foreldre- og personalmøte med mobbeombudet i Møre og Romsdal

  Tidligere i høst arrangerte Mobarn Panorama og Mobarn Røsandåsen barnehager på Averøy felles foreldre -og personalmøte med det nye mobbeombudet i Møre og Romsdal, Kristin Øksenvåg.

 • 30-års jubilanter i Mobarn tildelt medalje av Det kongelige norske selskap for Norges Vel

  Mobarn fyller 30 år i 2018, og på kurs- og jubileumshelgen for alle Mobarns ansatte i Ålesund i oktober, var det høytidelig markering av de som har jobbet i Mobarn i 20,25 og 30 år.

 • Nytt tilbud om helsesøster i barnehage igang på Mobarn Vågsetra

  Helsestasjonen og alle barnehagene i Molde utvider samarbeidet, og åpner nå for at foreldre kan få snakke med helsesøster i barnehagen. Dette er utprøving av et tilbud for barnehageåret 2018/2019, og foreløpig er det helsesøster, Gunvor Ruset fra Molde kommune, som har en stilling rettet ut mot barnehagene. Mobarn Vågsetra barnehage er første barnehage som får besøk av helsesøster i dette nye samarbeidet.

 • Hva er barns medvirkning?

  «Gjennom å medvirke i egen hverdag får barnet med seg en viktig kompetanse som de garantert får nytte av resten av livet. En kompetanse som ruster dem til samarbeid og ivaretakelse av egne behov,» skriver Eva Heger, utviklingssjef i Barnehagenett.

 • Ny app til dere foreldre!

  Nå kan dere foreldre få med dere det som skjer i barnehagen på en enkel måte!
  Last ned appen Kidplan til mobilen eller nettbrettet ditt.

 • Bli med inn i kjøkkenhagen på Mobarn Øverland barnehage

  Tenk å få spise egendyrkede grønnsaker til lunsj! I kjøkkenhagen til Mobarn Øverland barnehage gror det godt, og denne dagen ble det plukket en hel kasse poteter i tillegg til squash, broccoli, tomater og gulrøtter. Snadder!

 • Flott artikkel fra Mobarn Cecilienfryd barnehage på barnehage.no


 • Mobarn med ambisjon om plast- og giftfrie barnehager!

  I april fikk alle de 730 barna i Mobarn uttdelt sin egen tøypose til skiftetøy. Posene er er laget i 100% økologisk bomull. Vi estimerer at dette tiltaket kan redusere det årlige plastforbruket i barnehagene våre med nær 1 tonn, og dette er første steg i målsettingen vår om plast- og giftfrie barnehager.

 • Stikk UT! -sesongen godt i gang i Mobarn

  1. mai gikk startskuddet for årets Stikk Ut-sesong, og også i år er Mobarn påmeldt som Stikk Ut-bedrift. Sesongen er allerede godt i gang, og nå etter en knapp måned har vi nær 80 aktive ansatte. I fjor hadde vi 75 deltakere, i år satser vi på over 100!
 • God deltakelse på Mobarns generalforsamling

  Vi takker alle oppmøtte for god deltakelse på Mobarns generalforsamling, som ble avholdt på Scandic Seilet Hotel 24.04.18.

 • Mobarn i forkant av ny bemanningsnorm

  Fra 1. august 2018 iverksettes ny bemanningsnorm for barnehagene, og Mobarn er glad for å meddele at vi i alle våre barnehager allerede ligger i forkant av den nye normen.

 • Generalforsamling i Mobarn 24. april

  Årets Generalforsamling i Mobarn avholdes på Scandic Seilet Hotell, 24.04.18.

 • En utfordrende og spennende jobb!

  Andreas Lange Sætre som er pedagogisk leder for den mobile friluftsavdelingen, Mobarnbussen, ved Mobarn Øverland Barnehage, er intervjuet i årets første utgave av Bomagasinet.

 • Fin artikkel og god lesning fra foreldremøte i Mobarn i Romsdals Budstikke

  Det viktige temaet "Mobbing i barnehagen - de voksnes ansvar", stod på agendaen når det 7. mars ble invitert inn til felles foreldremøte for alle Mobarn-barnehagene i Molde kommune.

 • Mobarn 30 år!

  I 2018 feirer Mobarn hele 30 år, og vi gleder oss til å markere jubileet med både barn, foreldre og ansatte gjennom året!

 • Miljøposer til alle barn i Mobarns barnehager

  Mobarns barnehager er Miljøfyrtårn-sertifisert, noe som innebærer at vi jobber systematisk med miljøtiltak i hverdagen, og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift.

 • Brannvernopplæring rettet mot barn med Brannbamsen Bjørnis

  Brannbamsen Bjørnis er på besøk i barnehagene, og i dag var det Mobarn Øverland barnehage som fikk besøk av selveste Bjørnis.

 • Gledelige resultater for Mobarn i årets nasjonale brukerundersøkelse

  Utdanningsdirektoratet har i år gjennomført en brukerundersøkelse i alle landets barnehager, og målingene ligger nå klar.

 • Dalelia barnehage årets Stikk-Ut barnehage i Mobarn

  For 2. året på rad ble det i 2017 arrangert Stikk-ut konkurranse blant Mobarns 12 barnehager. Årets vinner ble Mobarn Dalelia barnehage som kunne skilte med hele 86 turer i snitt pr. registrerte ansatt. Som heder og ære fikk de utdelt en flott innrammet diplom av barnehagesjef i Mobarn, Marie Løkvik. Vi gratulerer med flott innsats!

 • Ny ansatt i Mobarns administrasjon

  13. november startet Mali Grotli Gundersen som ny rådgiver i Mobarns administrasjon.
  Vi ønsker henne velkommen i Mobarn-teamet!

 • Circle of security / Trygghetsstirkelen

  Høsten 2017 deltok pedagoger fra Mobarns barnehager på COS-kurs.

 • Filmsnutt fra Mobarn Lyngen barnehage

  Mobarn Lyngen Barnehage åpnet 3.januar 2017 og er en barnehage i vekst.
  Barnehagen ligger på Jendem, ca. 15 minutter fra Molde sentrum og 12 minutter fra Malmefjorden.  Lyngen har et fantastisk uteområde som innbyr til lek, utfordringer og mestring for barn i alderen 0 - 6 år. Vi har også et eget skjermet og tilrettelagt område for barna mellom 0 - 2 år. Det er fortsatt ledige barnehageplasser for barn fra 0-6 år.

 • Styrerutdanning

  7 av Mobarns styrere har satt seg på skolebenken igjen. Ingalill Aa. Iversen (Høgnakken), Sissel Kronborg (Panorama), Sonja Bjørshol (Røsandåsen), Guri Bergsvik (Hauglia), Randi Larshus (Sylte og Malme), Siw Melsæther (Vågsetra) og Monica Hestholm (Nordbyen)

 • "Vennskap på ramme alvor" i Molde.

  Mobarns 6 barnehager i Molde har sammen med alle kommmunale og andre private barnehager i Molde kommune deltatt i prosjektet "Vennskap på ramme alvor"

 • Mobarnlekene fyller 10 år!

 • Barnehage nr. 11 bygges på Averøy

  Ny Mobarn barnehage på Averøy.
  Bygging av ny barnehage på Bruhagen i Averøy kommune er nå startet. Barnehagen vil få navnet Mobarn Panorama og den skal stå ferdig til barnehagestart 2015/2016.
  Dette blir et moderne bygg i to etasjer, fire avdelinger med blandede grupper barn i alderen 1 - 6 år.